19 Nisan 2010 Pazartesi

Yoort
I ♥ it...Dondurma gibi ama kalorisi dondurmadan en az %30 daha az olan dondurulmuş yoğurt, dondurmaya karşı bir sıfır öne geçerek bu yazı ele geçirdi bile.
İlk mağazasını sonbaharda İstinyePark’ta açtığında yükselen trend olacağını öngörmüştük; haklı da çıktık.
Yoort bu yaz Caddebostan’da açtığı şubesiyle Anadolu yakasını da tavladı. İçme suyu, yağsız yoğurt, şeker ve yağsız süt tozu kullanılan yoğurtlar son derece sağlıklı. Bildiğimiz yoğurttan önemli farkları yağsız, tuzsuz ve dondurulmuş olması. Bu yüzden meyvelerin tadıyla yoğurdun ekşiliği ve tuzluluğu karışmıyor.
Mekânın yazısını uzaktan gördüğünüzde bile neşeli bir yere gireceğinizin farkına varıyorsunuz. içerisi büyük değil, iki bar tipi yüksek sandalye ve masa, iki tane de yuvarlak küçük masa var. Yüksek masaların kenarlarının oval olması bile Yoort’un genel konseptiyle uygun. Bağdat Caddesi’nin en işlek köşelerinden birinde açıldığı için bir yandan gelen geçene bakabiliyor ya da karton kaplarınızı alıp caddenin yolunu tutabiliyorsunuz. Yoort small, medium ve large kaplarda geliyor. isterseniz sade de alabilirsiniz ama biz içine biraz meyve karıştırmanızı şiddetle tavsiye ederiz.Karadut, yaban mersini ve çilekle yaptıracağınız karışımı yemeye doyamayacağınıza garanti veriyoruz. Marshmallow, ayıcık (jelibon), bonibon, çikolata draje, cookies& cream ve lokum da ekletebileceğiniz malzemeler arasında. Haftanın her günü değişen günün meyveli yoort’u da meyveyle yoğurdun karışımı. Ahududu, çilek, mango, mandalina, yeşilçay ve nar çeşitleri dönüşümlü olarak yapılıyor. Yoort’da ilk gözünüze çarpacak bölüm ise her şubesinde bulunan dünyanın dört bir yanından gelen özel tasarım oyuncaklar. Girer girmez sizi, tezgahın yanında bir elinde muz olan Redrum Dunny maskotu karşılıyor. Bir oyuncak tutkunuysanız eğer, onları gördüğünüzde cüzdanınıza davranmanız muhtemel; üzülerek söylüyoruz ki oyuncaklar sadece seyir amaçlı yani satılmıyor.
Menüden
Sade yoğurt (small) 3,50 TL
Topping ile (small) 5 TL
timeoutistanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder