17 Temmuz 2011 Pazar

İnStyle Home
Begüm Birgören & Sarp Levendoğlu
Oyuncu Begüm Birgören, Bebek’te yaşadığı müstakil evi, baştan aşağı yenileyip kendi masal dünyasını yarattı.
Bir harabeden huzur dolu bir yuva çıkaran Birgören, erkek arkadaşı Sarp Levendoğlu’yla yeni bir hayat kuracağı bu masal evin kapılarını InStyle Home dergisine açtı.
Bebek’te yemyeşil bir korunun bitişiğinde küçük bir evin önünde duruyoruz.
Bizi kapıda sıcak gülümsemesiyle oyuncu Begüm Birgören karşılıyor.
Kapıdan girdiğimiz anda ise kendimizi yeşillikler arasında, Boğaz’ı gören, rengarenk döşenmiş bir salonda buluyoruz. “Buraya 1,5 sene önce taşındım. İlk halini bilseniz şimdi gözlerinize inanamazdınız” diyerek anlatmaya başlıyor.
Üç kattan oluşan 120 metrekarelik evin her noktasında Birgören’in büyük emeği var. “Bu eve ne bir mimar ne de dekoratör girdi.
Sarp Levendoğlu & Begüm Birgören
Her ayrıntısı ile Sarp ve ben ilgilendik” diyor.
(Bahsettiği kişi, birkaç ay sonra evleneceği oyuncu Sarp Levendoğlu) “Ben daha önce Cihangir’de oturuyordum, Sarp da Bebek’te.
Burayı emlakçı bize gösterdiğinde ikimizin de içi ısınmıştı.
Manzarası, bahçesi olması bizim için çok önemliydi.
Çünkü gördüğünüz kedimizin yanı sıra şu an eğitimde olan iki kurt köpeğimiz de bizimle burada yaşacaktı” diye anlatmayı sürdürüyor Birgören...
Klasik ve modern parçaları karıştırmak hoşuna gidiyor.
Rahatlık ise en önem verdiği konu.Ona göre evinde şu sıralar sanat eksik.
“Heykel veya tablo hoşuma gidiyor.Onları da zaman içinde almayı düşünüyorum.
Evde küçük aksesuvarlar yerine büyük ve tek bir heykel görmeyi tercih ederim” diyor.
Evin en dikkat çekici mekanı hiç kuşkusuz yatak odasında yer alan açık banyo... Burası tam da banyo keyfini uzatmaktan zevk alan birinin tarzına göre... “Bazen işlerin yoğunluğundan spa keyfine zaman olmuyor. Burayı o yüzden yaptım” diyor. Canlı bitkiler, kokulu mumlar, sandal ağacı kokan tütsü ve dev Buda heykelleri ile buraya mistik bir görüntü kazandırmış: “Lush’ta sabun çeşidi çok.Her tarz kokulu sabunu bulabiliyorum orada...
Led ışıklar sayesinde evin akşam bambaşka bir görüntü sunduğundan da bahsediyor Begüm Birgören: “Gündüz ile gece çok farklı olur burada. Işık bence bir evde en önemli unsur.Geçenlerde akşam kalabalık misafirimiz vardı. Bahçe ve evin içi gizli aydınlatmalarla o kadar farklı ve ihtişamlı gözüküyordu ki, herkes çok şaşırdı.” Evlerine genelde kendileri gibi oyuncu ve tiyatrocu arkadaşları konuk oluyor.
Oyuncu Burçin Terzioğlu ve eşi Murat Yıldırım,
Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özer, evin baş konuklarıymış.
Milliyet.com.tr
fotogaleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder