7 Ekim 2011 Cuma

Umutsuz Ev Kadınları
Kim Kimdir?
Ünlü dizinin uyarlamasında kim hangi rolü üstlendi...
Desperate Housewives ülkemizdeki versiyonu Umutsuz Ev kadınları Kanal D ekranlarında yayımlanıyor.
Dizide Bennu Yıldırımlar, Songül Öden,Ceyda Düvenci, Evrim Solmaz, Özge Özder Amerikalı oyuncular Marcia Cross, Teri Hatcher, Felicity Huffman, Eva Longoria ve Nicollette Sheridan’ın canlandırdığı karakterleri birebire yakın şekilde canlandırıyorlar.
Senaryonun çevrilmesi sırasında yapılan ufak adaptasyonlar dışında dizi tam olarak çevrilmiş denilebilir.
Reyting sonuçlarıyla oldukça ilgi gören dizinin , Amerika’da büyük başarı kazanan orijinali de oyuncuların kazançlarıyla sık sık gündeme geliyor.
Zeliş (Evrim Solmaz): Gösteriş meraklısı. 27-28 yaşlarında. Eski ‘mahalli’ manken.Her zaman bakımlı, seksi, güzel.Her an podyumda yürüyormuş gibi burnu dik, yürüyüşü havalı.Tüm gözlerin kendi üzerinde olduğunu düşünecek kadar da güzelliğinden emin.Her şeyin değerini parayla ölçecek kadar gösterişe ve lükse düşkün.Gabrielle Solis ( Eva Longoria): New York ve Milano'da modellik yapmış, zengin bir politikacı olan Carlos ile evlenip zengin bir hayat sürmektedir.
Nermin (Bennu Yıldırımlar): Kusursuz eş. 40’lı yaşlarda.Lise mezunu. Mükemmelliğe ve kusursuzluğa odaklı karakteri dış görünümüne de yansıyor. Ev kadını olmasına rağmen, her an ciddi iş toplantılarına katılacakmış gibi tertipli ve düzenli giyiniyor. Nermin’in vazgeçemediği takıntıları var: Ev işlerine çok düşkün, aşırı titiz, doğal ve sağlıklı beslenme konusunda hassas… Tüm bunlar, kocasının ve çocuklarının hayatını kabusa çeviriyor. Kocası ondan boşanmak istiyor. Bree Van De Kamp (Marcia Cross) : Temizlik, yemek, düzen saplantısı yüzünden sürekli bir sinir krizinin eşiğinde... Zaten kocası Rex de bu "deterjan reklamı" gibi hayatı kaldıramamış ve boşanmaya karar vermişti.
Elif (Ceyda Düvenci) - Müebbet anne. 39-40 yaşlarında.Kariyerini geride bırakmış.Hiperaktif çocuklarıyla uğraşırken dağınık saçları, özensiz kıyafetleri, yorgunluktan şişmiş gözleriyle hayattan bezmiş bir görüntüye sahip.Tıbbi mümessil olan eşi çok yoğun çalışıyor, sürekli şehir şehir geziyor. Elif ise çocuklarıyla tek başına uğraşmaktan, onların yaramazlıklarından nefes almaya vakit bulamıyor. Lynette Scavo(Felicity Huffman): Bir iş kadınıydı. İyi bir kariyeri vardı. Sonra dört çocuğu oldu ve toplantı odalarına veda edip "evinin kadını" olmayı seçti. Başedilmesi güç çocuklarının peşinde geçen günlerinin büyük bölümünde, itiraf etse de etmese de eski günlerini yad etti. Kocası onun yüzünden işinden oldu.Çok çocuklu 7/24 bir ev kadını...
Emel (Özge Özder): Üçüncü kocanın peşinde. 30-35 yaşlarında. İki evlilik yapmış.İlk kocasından ayrılmış, ikincisi vefat etmiş.Kocasından kalan bir maaşı var. Aynı zamanda bir çağrı merkezinde operatör olarak çalışıyor.Seksi ve şuh görünme meraklısı.Yeniden evlenmek istiyor.Koca adaylarını değerlendiriyor. Edie Britt (Nicollette Sheridan): 3 kez boşanmış eski bir emlakçı olan bu şuh kadın Wisteria Lane’deki ev kadınlarının korkulu rüyası.Her an yeni bir ilişkiye açık bir erkek avcısı...
Yasemin (Songül Öden):Yakın zamanda, kendisini aldatan eşi Kenan’dan ayrılan Yasemin, kızı Gamze ile beraber yaşıyor. Modelistlik yaparak geçiniyor.Genellikle çizimlerini evde yapıyor.Güzel fakat gösterişten uzak, spor giyimli, yaşına göre genç gösteren bir kadın.Yardımsever ve güvenilir. Bazen iyi niyetten ziyade, saflığa varan sakarlıkları ile başına olur olmaz işler açıyor. Elinde olmadan yanlış anlaşıldığı ya da zor duruma düştüğü durumlar oluyor. Sebep olduğu basit olayları düzeltmeye çalışmaktan çok gizlemeyi yeğliyor. Bu durum da işlerin daha fazla büyümesine ve karışık bir hal almasına neden oluyor. Kızı Gamze ile ilişkileri anne kız ilişkisinden öte, iki can yoldaşı gibi.Karşılaştığı zorluklarla baş etmeyi, sakar davranışlarından sıyrılmayı çoğunlukla kızı sayesinde başarıyor.Eşinin kendisini genç bir kızla aldatmasını hala kabullenemeyen Yasemin'in uzun zamandır kalbi boş.
msn.Eğlence

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder