13 Ekim 2010 Çarşamba

Yüksek Tempo, Dinamizm: Squash!
Squash oynayarak saatte 250-900 arasında kalori yakmanız mümkün! Stratejiye dayalı olduğu için, yöneticiler tarafından özellikle tercih ediliyor.Squash özellikle iş adamları ve yöneticiler tarafından tercih ediliyor. Bunun başlıca nedeni, squashın mükemmel bir stres atma aracı olması ve kısa sürede bol miktarda yağ yaktırmasıdır.
İki kişi arasında oynanan squash, refleksleri geliştiriyor. Bu oyunu oynarken hızlı karar vermek gerekiyor.
İlk bakışta tenise benzese de, önemli farklılıkları var. Oyuncular duvarın karşısında duruyor ve topu, duvardaki kırmızı hattın altına vurmaya çalışıyorlar. Oyun 3 veya 5 set halinde oynanıyor.
Pek çok sporda olduğu gibi squashda da, fiziksel güç kadar zeka gücü önem kazanıyor. Hızlı düşünmek ve karar vermek gerekiyor. Hızlı oynana bir çeşit satranç. Oyunu gibi!
Oldukça hızlı oynanan bir spor olduğu için, vücudun hemen her bölgesini çalıştırıyor. Kalça, bacak ve kolların çalışmasında da son derece etkili oluyor. Sürekli hareket etmek, topu karşılamaya çalışmak, atak yapmak, bel bölgesinin esneklik kazanmasını sağlıyor. Karar verme ve hızlı düşünme kapasitesinin de artmasına yardımcı oluyor.
Oldukça sert ve yüksek performans gerektiren bu sporu her yaştan insan öğrenebiliyor. Ancak başlamadan önce doktor kontrolünden geçmeniz yerinde olacaktır.
Sakatlanmamak için squash raketinin size uygun olması gerekiyor. Uzun bir raket, el ve bileklerde spazma; ağır bir raket ise, dirsek eklemlerini zorlayacağından rahatsızlıklara sebep olabiliyor.
Ayrıca ısınma hareketleri yapmadan oynana oyunlarda, ani hareketlerde omuz eklemlerinde tendon ve adale sıkışmaları olabiliyor. İleri yaşalrda bu spora başlayanlarda ise risk bel bölgesinde fazlalaşıyor. Bu yüzden ileri yaşlarda ısınma hareketlerine daha çok önem verilmesi gerekiyor.
Günümüzde bilgisayar ve masa başında çalışanlar omuz, boyun, sırt ve bel ağrılarından yakınırlar. Kronik yorgunluk gibi problemlerle karşılaşırlar. Squash bu sorunlara karşı en iyi sporlardan biridir. Ayrıca vücut ve kas kondisyonunu sağlar.
msn.Kadın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder