25 Şubat 2010 Perşembe

Kartvizitler Evrim Geçiriyor Artık trend, kağıt kartvizit yerine Poken kullanmak. Çevrimiçi iletişim bilgilerini `gerçek` dünyada paylaşmayı kolaylaştıran Poken, şimdi de Türkiye`de.
Poken, bir nevi 21`inci yüzyıl kartviziti. Poken, e-posta adreslerini ve çeşitli sosyal ağlarda, mesajlaşma programlarında kullanılan ekleme bilgilerini, yanlışlığa yer bırakmadan, kâgıtlara not alıp kaybolmalarına meydan vermeden paylaşmaya yarıyor. Bu sayede yanınızda bir ton kartvizit taşımanıza gerek kalmıyor. Poken aracılığı ile isim, resim, adres, telefon, email, Facebook, Twitter, MySpace ve tüm internet profillerinizi paylaşabiliyorsunuz. Kiminle ne zaman tanıştığınızı anında görüntüleyebiliyor ve kendi bilgilerinizi güncelleyebiliyorsunuz. Bu bilgileri paylaşmak için Poken`leri birbirine dokundurmanız kafi.
Poken`in olayı, üstünde radyo vericisi olan bir USB çubuğu bulundurması. Poken sahibi, Doyoupoken.com`da açtığı hesaba, istediği sosyal ağlara ait bilgileri giriyor. Bunların hangilerinin cihaza yüklenecegini seçip, kimlerle paylaşılacağını belirleyen gruplara ayırmak mümkün oluyor. Böylece, kişisel e-postaniz iş bağlantılarına, iletişim bilgilerinizi içeren Facebook hesabınız muhabbetinden kaçınmaya çalıştığınız yerlere gitmiyor. Bu şekilde, bilgisayara aktarma yapmadan 64 kartvizit bilgisi kayıt edebilen Spark ve 2 Gb Memory Stick özelliğiyle neredeyse limitsiz kayıt yapabilmek mümkün hale geliyor. Ayrıca tüm bilgileri Vcard olarak Outlook`a ve cep telefonuna anında aktarabiliyor.
"Best Real Gadget 2009" ve " Best Newcomer 2009" ödüllerini alan Poken, www.pokenal.com sitesi üzerinden satılıyor. Cihaz, çok yakında teknoloji marketlerinde de satışa çıkacak.

mtv.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder