22 Şubat 2010 Pazartesi

TARKAN PETA'YA SOYUNDUÜnlü şarkıcı 'düşman değil dost olun' mesajını verdi.
Düşman değil, dost olun. Sahiplenme ve kısırlaştırma hayat kurtarır!
Tarkan, sevenlerinden, sokaklardaki veya barınaklardaki sayısız hayvana daha iyi bir hayat sağlamalarını istedi. Birçok insan evsiz hayvanları sokaklarda görmek istemediği için, her yıl binlerce köpek, insanların veya yerel yönetimlerin acımasız muamelelerine maruz kalıyor. Diğerleri, sahiplenme şanslarının çok düşük ya da hiç olmadığı barınaklarda acıklı bir hayat yaşamak zorunda bırakılıyor.
Tarkan, “Çözüm hayvanları kısırlaştırmak ve sokaklardan veya barınaklardan sahiplenmektir,” diyor.PETA afişinde, Tarkan’la kamera karşısına geçen Dalmaçyalı da bir barınaktan alındı. İlk bakışta onun doğrudan bir hayvan üretim çiftliğinden alındığı sanılabilir fakat gerçekte o da birçok diğer “safkan” şahane hayvan gibi alındıktan sonra terkedildi, hayvan aktivistleri tarafından bulunup bir barınağa götürüldü, bir PETA çalışanı tarafından sahipleninceye kadar, orada acıklı bir hayat yaşadı. Penny ve Tarkan, fotoğraf çekimleri sırasında çok iyi dost oldular.
PETA’yı kızdırmıştı “Come Closer” albümünün kapak fotoğrafı için kürk giyen Tarkan, hayvan hakları örgütü PETA tarafından kınanmıştı. “Keşke o kürkü giymeseydim” diyen ünlü şarkıcı, bu durumu fırsata çevirmeyi başardı ve dünya çapında faaliyet gösteren dernekle dikkat çekici bir işbirliğine imza attı.
Evimde 4 köpeğim var Tarkan, PETA’nın internet sitesine de bir röportaj vererek hayvan haklarına saygı duyulmasını istedi. şarkıcı, o röportajda bilinmeyen bir yönünü de anlattı: “Son birkaç senede Türkiye’de sokaklardan bir düzine köpeği kurtardım. Bazılarını arkadaşlarıma verdim, bazılarına ise evimde bakıyorum. şu an sokaktan kurtarılmış dört köpeğim var. ısimleri Efe, Carmella, Johnita ve Jackie. istanbul dışındaki çiftlik evimde benimle kalıyorlar.”
h2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder